2013. március 6., szerda

Magyar pápa



Péter magán "csendes zónája"

Magyar lesz a pápa

Hogy honnan tudom?
A történet nagyon hosszú, de azért megpróbálom röviden leírni. Szóval egyszer meg akartam tréfálni a tesómat. Arra gondoltam, hogy mi lenne, ha kapna Erdő Péter bíboros atyától egy sms-t. Biztos nagyon meglepné, főleg, ha valami komoly dologról lenne benne szó, mondjuk beszélni akar vele, vagy át akarja helyezni. Úgy tűnt, hogy a legegyszerűbb módja ennek, ha átírom a nevemet a telefonjába. Szinte lehetetlen a Nokiákban megnézni az sms küldő telefonszámát, ha a nevet kiírja. Bíboros atya viszont elég nagy ember ahhoz, hogy az ő telefonszámát az okos telefon felismerje. Így már csak a megfelelő alkalmat vártam, hogy megszerezzem a telefonját. Nem volt egyszerű. Mint minden modern ember, a készülékét mindenhova magával hordja. Sőt, vele alszik, és az ébresztőórát is azon állítja be. Hosszú hónapokig állandóan figyelnem kellett a szokásait, hogy néhány percre megszerezzem a készülékét, de egy óvatlan pillanatban sikerült, és átírtam.
Azóta Péternek szólít, ha telefonálok, amin meg vagyok sértve. Semmi Eminenciás Uram, vagy bíboros atya, csak úgy egyszerűen Péter. Lassan kezdem megszokni. Viszont a múlt héten kaptam tőle egy érdekes sms-t.
„A Sebi legyen a pápa!”
A pápaválasztásról azt kell tudni, hogy elméletileg a bíborosok testülete bármely megkeresztelt embert választhatja pápának. Így elméletileg akár nekem, vagy neked is lehet esélyed, hogy te legyél XVI. Benedek utódja. Nem semmi mi? Azért hozzá kell tenni, hogy az elmúlt 500 évben a bíborosok minden alkalommal saját maguk közül választottak pápát. Persze azt is lehet mondani, hogy Sebi túl fiatal, hogy pápa legyen, de nem ő lenne a legfiatalabb pápa. IX. Benedek pápa 18 éves, vagy még fiatalabb volt, amikor megválasztották. A lelkesedéséről, és elszántságáról meg vagyok győződve. Szóval szerintem elég nagy esélye van, hogy magyar legyen a pápa.
Antal atya