2013. május 29., szerda

4001



4001 napja
Tegnap az egyik évfolyamtársam, akit velem együtt szenteltek pappá felhívott, és azt mondta, hogy 4000 napja vagyunk papok. Ma már a 4001. nap van. Azt mondja a zsoltáros, hogy jobb a te házadban egy nap, mint ezer máshol. De miért is jobb? Azt hiszem ezt csak azok tudják megélni, akik megnyitották a szívüket az Isten felé, akik megérzik az Ő szeretetét. Szeretnék erről egy történetet elmesélni.
Egyszer egy ötéves kislányt hozott el az anyukája, hogy megkereszteljük. A megbeszélés után átmentünk a templomba, hogy megmutassam, hogy hol is lesz pontosan a keresztelés, majd leültek az első padra, és a kislány tágra nyílt szemekkel nézte a mennyezetet, ahol a Mennyország volt felfestve. Kis idő után az anyukája megelégelte, a várakozást, és azt mondta
–Induljunk!– mire a kislánya:
–Ne anya, még várjunk!
–De menni kell a plázába vásárolni
–Maradjunk még
Aztán természetesen az anya győzött, és elmentek a plázába vásárolni. De azóta is a szívembe őrzöm ezt a kislányt, aki tágra nyílt szemekkel csodálkozott az Isten szépségén.
Olyan jó lenne, ha mi is néha-néha le tudnánk ülni, és csak azt tudnánk érezni, hogy jó itt lenni, és még azt, hogy maradjunk még.

Antal atya

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése